Vrijwilliger

Vrijwilligers aan het woord

kan zijn, dit brengt een leuke uitdaging met zich mee vanwege de diversiteit in patiënten aanbod. De collega vrijwilligers komen uit diverse disciplines waaronder EHBO'ers, (gespecialiseerde) verpleegkundigen en artsen. Hierdoor ontstaat een leuke en unieke samenwerking. Doordat iedereen vrijwilliger is, wordt het werk met enthousiasme uitgevoerd. Etienne van den Hoven - verpleegkundige.

Etienne van den Hoven - verpleegkundige

Ik leer veel van de inzetten bij stichting MOS Als vrijwilliger bij Stichting Mos leer ik bij iedere inzet weer bij. Er is een grote diversiteit aan (sport)evenementen waarbij je aanwezig kan zijn, dit brengt een leuke uitdaging met zich mee vanwege de diversiteit in patiënten aanbod. De collega vrijwilligers komen uit diverse disciplines waaronder EHBO'ers, (gespecialiseerde) verpleegkundigen en artsen. Hierdoor ontstaat een leuke en unieke samenwerking. Doordat iedereen vrijwilliger is, wordt het werk met enthousiasme uitgevoerd. Etienne van den Hoven - verpleegkundige.

Ali Ghossein - verpleegkundige

Ik zet me nu vijf jaar in voor MOS. In die periode heb ik verschillende evenementen gezien (triatlons, wielerwedstrijden, hardloopevenementen en sociale evenementen. Het evenement dat mij is bijgebleven is een mountainbike wedstrijd. Dat was namelijk een van de meest hectische diensten die ik meemaakte. Die dag kwamen er mensen bij ons die met hoge snelheid op het hoofd vielen in een afdaling, mensen met vingers of armen uit de kom, en bij één patiënt hebben we zelfs de assistentie van een traumahelikopter ingeschakeld. Dat was voor een meneer die in een steile afdeling uiteindelijk in de berm tegen een boom belandde waarbij wij dachten aan ernstig hersenletsel. Dat zijn momenten waarin snel handelen noodzakelijk is. De vrijwilligers van MOS hebben toen als team zeer adequaat gereageerd om te stabiliseren tot de traumahelikopter er was.